Angliából érkezik a Lotus Esprit

2006.05.19. 12:26

Hivatalosan is megerősítették, hogy az új sportkocsi is Hethelben, a Lotus saját üzemében készül majd, és nem Malajziában, ahogy korábbi pletykák alapján gondolhattuk. A Lotus vezetői emellett azt is elárulták, hogy a következő Esprit bemutatóját 2008 tavaszára tervezik.

Minderről állítólag csak a napokban döntött a Lotus, és anyacége, a maláj Proton. A jelenlegi típusoknál nagyobb és erősebb Lotus gyártásához persze jelentős átalakításokra lesz szükség, mivel ezt a típust nem az Elise alapjaira, hanem egy új platformra építik. "A következő két évben rengeteg munkánk lesz, hiszen sokat kell javítanunk az üzem hatékonyságán és rugalmasságán" - mondta a Lotus nemrég megválasztott ügyvezető igazgatója, Mike Kimberley.

Magáról az új típusról egyelőre elég keveset lehet tudni, bár úgy hírlik, a tervek jórészt már elkészültek, csak arról még nem döntöttek még, hogy milyen motor kerüljön az autóba. A Lotusnak önálló motorfejlesztésre nincs pénze, így most állítólag különféle nagy teljesítményű, más gyártóktól megvásárolható V8-as motorokat tesztelnek, hogy kiválasszák az Esprit számára a legmegfelelőbbet. A korábbi pletykákban BMW és Toyota motorokról volt szó, de ezek mellett számos más gyártó is kínál olyan nyolchengereseket, amelyek megfelelhetnek a Lotus céljainak.