Porsche Cayman kisebb motorral

2006.05.22. 13:57

2,7 literes hathengeressel is kapható lesz a középmotoros kupé, így a Boxster és a Cayman gyakorlatilag egymás mellé kerül a Porsche modellpalettáján.


Galéria - kattintson a képre

A Cayman új alapváltozatába 245 lóerős, és 273 Nm csúcsnyomaték leadására képes motor kerül. Így csak egy picivel gyorsabb, mint a legolcsóbb Boxster: 6,1 másodperc alatt érhető el vele a 100 km/h-s sebesség, és legfeljebb 256 km/h-val haladhat. Az autó a gyári adatok szerint átlagosan 9,3 liter benzint fogyaszt 100 kilométeren, vegyes ciklusban mérve. Az autóba alaphelyzetben passzív futómű és ötsebességes kézi váltó kerül, bár ehhez a változathoz is meg lehet rendelni a hatsebességes kézi váltót, vagy a Tiptronic S nevű, ötsebességes, kézzel is kapcsolható automatát, illetve a Porsche PASM fantázianevű aktív felfüggesztését.


Galéria - kattintson a képre

Az új Cayman alapváltozat megjelenése azt jelzi, hogy a Porsche az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján változtatott a stratégiáján. Eddig a Boxster és a 911-es közé próbálták beilleszteni a kupét, ezt mutatták az árak és az elérhető motorváltozatok is, de a Cayman eladásai nem érték el a várt szintet. Kevesen választották a 911-esnél gyengébb, de a Boxsternél egyértelműen drágább típust. Az alapváltozat bemutatásával a Cayman árban és teljesítményben is testvérmodelljével, a Boxsterrel került egy szintre, így akik viszonylag elérhető áron vennének Porschét, azok már kétféle karosszéria-változat közül választhatnak.

Ezzel várhatóan a Cayman eladásai is növekednek majd, bár valószínűleg részben a Boxster rovására, de a Porsche számára ez a lehetőség még mindig sokkal kedvezőbb, mint ha az új fejlesztésű kupé veszteséget hozna.