Ford Mondeo kémfotók

2006.05.24. 14:04

Arányai alapján valószínű, hogy a lefotózott 2007-es Mondeót fedő vastag fekete paplanréteg egy ötajtós karosszéria-változatot álcáz.


Galéria - kattintson a képre

A Mondeo harmadik generációja a Focus, az S40, a V50 és a Mazda3 közös padlólemezének nyújtott változatára épül, melyet később több új Volvo-modell és a következő Land Rover Freelander alapjául is felhasználnak. A 3-as Mondeo nagyobb és tágasabb lesz elődjénél. Bár teljesen új padlólemezt és felfüggesztéseket használnak, kívülről az autó csak annyit változik, mint legutóbb a Focus. Állítólag kicsit hasonlít majd az S-Maxra, de alapvetően megtartja mondeós karakterét.


Galéria - kattintson a képre

Érdekesebb felszerelései a térdlégzsák, az intelligens tempomat és az S-Max adaptív lengéscsillapító.
1,8, 2,0 és 2,2 literes hengerűrtartalmú benzines és dízelmotorokkal lesz megvásárolható, és nem maradhat ki a sorból a Focus ST 225 lóerős, 2,5 literes, öthengeres turbója, ezzel szemben valószínűtlen, hogy akár a Ford-PSA 2,7-es, V6-os dízele, vagy akár a Volvo 3,2 literes, soros hathengerese a Mondeóba kerüljön. A Mondeót várhatóan ősszel Párizsban mutatják be először. Az első példányok 2007 tavaszán kerülhetnek a kereskedésekbe.