Land Rover Freelander képek idő előtt

2006.05.26. 11:32


Galéria - kattintson a képre

A júliusi Londoni Autószalonon mutatják be az újjászületett Land Rover Freelandert, azonban hogy, hogy nem, gondos/gondatlan kezek a világhálóra szivárogtatták az autóhoz készített prospektus képeit. Így aztán idő előtt megnézhetik, hogy fest a Discovery és Range Rover stílusjegyeket viselő új modell. A duplaszemű lámpák és a masszív lökhárító az előbb említett márkatársakat idézi, míg a kerékjárat feletti légbeömlő discoverys jelleg.
Az utastérről készített képek a korábbinál elegánsabb, szebb belső teret mutatnak, az Amerikában LR2 néven piacra kerülő modellt kizárólag ötajtós változatban gyártják.


Galéria - kattintson a képre

Mechanikailag a Freelander teljesen új modell, bár nem igazán egyedi. Alapjául az a Ford C1-es padlólemez szolgál, ami a Focus, C-Max, S40, V50, Mazda3 modelleket is alátámasztja. Motorok szempontjából a hamarosan bemutatandó Volvo XC50 lesz a Freelander legközelebbi rokona. A két autóba a Volvótól származó 2,8 és 3,0 literes, hathengeres benzines, valamint 2,3 literes Ford-PSA dízelmotorokat szerelik. A kismadarak egy hathengeres dízelről is pletykálnak, ennek valóságtartalmát azonban egyelőre sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk.