Porsche 911 GT3 RS: drága fogyókúra

2006.05.29. 13:47

Elsősorban versenypályára való a Porsche legújabb típusa, bár szükség esetén azért utcán is használható.


Galéria - kattintson a képre

A mezei GT3-as és az RS változat az adatok szintjén alig különbözik egymástól. A motor ugyanaz a 415 lóerős hathengeres boxer, hatsebességes kézi váltóval, és a két autó végsebessége is megegyezik: kerek 310 km/h. Az RS 20 kilogrammal könnyebb, összesen 1375 kilogramm, és a váltó áttételezése is rövidebb egy picivel, mint az utcai változat esetében, így 4,3 helyett 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, és 13,3 másodperc alatt elérheti a 200 km/h-t.


Galéria - kattintson a képre

A két autó közt mégis hatalmas a különbség. Az RS-be gyárilag építenek bukókeretet, a 44 mm-rel szélesebb hátsó sárvédők alatt pedig áthangolt futóművet találunk, az extralista pedig olyan tételekből áll, mint a hatpontos biztonsági öv vagy a tűzoltó készülék. A sofőr és egyetlen utasa szénszál-erősítésű műanyag kagylóülésekben foglalhat helyet, az amúgy puritán belsőt pedig nagyrészt Alcantara kárpitok borítják.

A GT3 RS összesen háromféle színben lesz kapható: feketében, ezüstben és a képeken látható narancssárgában. Az utcai versenygép elsőként Németországban lesz kapható, valamivel több mint 129 ezer eurós áron.