Suzuki Swift Sport Európában

2006.05.30. 10:06

Madridban már látható volt a legerősebb Swift, amelyet eddig csak Japánban forgalmaztak. A mi kis népautónk sportváltozata Európában csak háromajtós karosszériával lesz kapható, de azon kívül, hogy a kormány a bal oldalra került, nemigen változtattak rajta.

Kívülről a lökhárítók agresszívebb kialakítása, a 17 hüvelykes alufelnikre szerelt 195/45-ös gumiabroncsok és az apró hátsó spoiler teszi azonnal felismerhetővé a Swift Sportot. Műszaki szempontból ugyanakkor a 125 lóerős, 147 Nm csúcsnyomaték leadására képes, 1,6 literes motoron kívül csupán a kb. 20%-kal merevebb rugók, a szériafelszereltséghez tartozó menetstabilizáló elektronika és a négy tárcsafék jelent különbséget a kisebb teljesítményű Swiftekkel szemben. Az autó menetteljesítményei az eddig napvilágot látott adatok szerint megfelelnek a kategóriában megszokottnak: 0-ról 100 km/h-ra 9 másodperc alatt képes felgyorsulni, a végsebessége pedig 200 km/h.

A nyugat-európai sajtóban megjelent becslések szerint a típusváltozat ára 14-15 ezer euró, azaz átszámítva 3,7-3,9 millió forint körül alakul, piaci bevezetésére pedig még a nyár folyamán sor kerülhet.