Dodge kompakt VW Golf alapokon?

2006.05.30. 15:13

Német lapértesülések szerint elkészülhet a Hornet tanulmány szériaváltozata, méghozzá a Volkswagen segítségével. A korábbi pletykák egy Polo alapú Dodge kisautóról szóltak, de most azt hallani, hogy a szögletes, rövid, széles és magas kisautó a VW Golf alkatrészeire épülhet.

A Hornet szélessége miatt a feltételezés logikusnak tűnik, és a Golf alapjait képező alkatrészek már most is igen nagy mennyiségben készülnek. Ezekre épül a Golf és a Golf Plus mellett a VW Passat, a Seat Altea, Leon és Toledo típusa, illetve a Skoda Octavia is, így az áruk is megfelelően alacsonyan tartható. A bevált alkatrészekre építkezve mindkét fél jól járhat, hiszen a Dodge nagyon gyorsan, és viszonylag olcsón juthat egy újabb európai modellhez, amely kiegészítheti a Calibert, a Volkswagen viszont a gyártás felvállalásával kitöltheti üzemei szabad kapacitását anélkül, hogy egy újabb típus piaci bevezetésével kellene vesződnie.

Mindez persze még csak feltételezés, de hamarosan mindenre fény derülhet, hiszen a DaimlerChryslernek sürgősen szüksége van egy új városi kisautóra, és úgy tudjuk, akár így, akár úgy, de legkésőbb 2008-ra el szeretnék készíteni a szériagyártásra érett típust.