Újra kapható lesz a DeLorean sportkocsi

2006.05.31. 13:16

A Vissza a jövőbe sztárja ismét kapható lesz. Két amerikai vállalkozó vásárolta meg a DMC-12 típus gyártási jogait, és az összes megmaradt alkatrészt John DeLorean tavalyi halála után, így belekezdhetnek a legendás, de szerencsétlen sorsú jármű kisszériás gyártásába.

Egyelőre a maradékokból építkeznek, de a legtöbb alkatrészt ma is be lehet szerezni, így nem áll semmi a termelés útjába. A DeLorean DMC-12 az utóbbi negyven év egyik legésszerűtlenebb járműve: a karosszériája festetlen rozsdamentes acélból készült, így igen drága, de gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Az ajtók felfelé nyílnak, a motor pedig a hátsó tengely mögött van, de a rajongók emlékezetes filmszerepe mellett épp ezért kedvelik. Az egykori írországi üzemben legyártott mintegy 8900 jármű egy jelentős része ma is üzemképes, és valódi kis iparág épült az alkatrészellátás biztosítására, elsősorban Észak-Amerikában, ahol a legtöbb autó gazdára talált.

Az új példányok ára 42 500 dollár, azaz átszámítva kb. 8,7 millió forint, és állítólag már a hivatalos bejelentés előtt két hónapos várólista alakult ki.