Mitsubishi Colt Ralliart köntösben

2006.06.01. 13:23

Egyelőre csak Japánban kapható a felpaprikázott modell, amely a Ralliart szakembereinek munkája nyomán lett városi kiskocsiból miniagresszorrá. Mitsubshi Colt Ralliart Version-R a típus teljes neve, ami egy ötajtós Coltot takar, a háromajtós CZT-ből származó 1,5 literes turbómotorral, és sok látványos díszítőelemmel.


Galéria - kattintson a képre

A motor átalakítását persze nem vitték túlzásba – valamit hagyni kellett a független tuningcégeknek is –, így a Version-R gazdája 154 lóerő és 210 Nm felett uralkodhat, viszont az autó külsején nemigen akad igazítani való. A fekete műanyag sárvédő-szélesítések, küszöbök, és lökhárító-betétek, a látványos hátsó spoiler, a motorháztetőn vágott intercooler-nyílás és a hatalmas alufelnik miatt olyan, mintha egyenesen a versenypályáról szökött volna a kisautó, de ugyanezt az érzést erősíti a műszerfal kialakítása, a fém taposólemezű pedálok és a vörös motortakaró fedél is. A valós vezetési élményt hatékonyabb, az európai CZT típusról származó fékekkel és kőkeményt futóművel igyekeztek biztosítani.

Sajnos arra igen kicsi az esély hogy a Version-R Európába s eljut, akár kész autó, akár átépítőkészlet formájában, pedig biztosan sokan örülnének neki, hogy egyszerre kaphatják meg a 150 lóerős turbómotort és a praktikus ötajtós karosszériát.