Képek az ötajtós Opel Corsáról

2006.06.02. 12:28

A háromajtós kapcsán szinte mindent elmondtunk már az új típusról, de mindeddig nem tudhattuk, hogy milyen lesz a praktikusabbik változat.


Galéria - kattintson a képre

Formai szempontból az ötajtós már nem nagy meglepetés, az Opel tervezői itt is hűen követték az Astra által kijelölt utat, a tető és a hátsó oldalajtók vonalvezetése, csakúgy, mint a farrész kialakítása a nagyobb testvért idézi. A típusváltozat egyetlen fura részlete a hátsó lámpák felső részétől induló él, amely a háromajtóson még egy rövid és széles vállat határolt, itt viszont afféle második övvonalként indul, majd szép fokozatosan eltűnik az első ajtók közepénél. Az ötajtós alapformája talán egy picit jobban emlékeztet a Fiat testvérmodellre, a Grande Puntóra, mint a háromajtósé, de a hasonlóság itt sem jelentkezik a részletekben, így egyáltalán nem tolakodó.


Galéria - kattintson a képre

Az ötajtós Corsa egy különlegességgel is szolgál a háromajtóshoz képest: ez a FlexFx rendszer. A hátsó lökhárítóból kihúzható keret nagy és lapos tárgyak, például kerékpárok szállítását teszi lehetővé az autó hátulján, ami egyébként igencsak nehézkesen volna megoldható egy ekkora csomagtérben. Úgy tudjuk, a három- és az ötajtós műszaki szempontból nem különbözik egymástól, még a motorválaszték is azonos lesz az első hónapokban. A július 18-án esedékes hivatalos bemutatón remélhetőleg még többet is elárulnak az új Opel Corsáról, bár már az eddig közzétett információk alapján is eléggé pontos képet alkothatunk róla.