Nissan kisautók a Suzukitól

2006.06.06. 10:55

A két japán gyártó kiterjesztette eddigi együttműködését, így a jövőben számos Suzuki-jelvényes Nissannal és Nissan jelvényes Suzukival találkozhatunk, és már nem csak Japánban.

Jelenleg még csak egyetlen típus kapcsolja egymáshoz a két gyártót: a Japánban kapható Nissan Moco, amely a Suzuki MR-Wagon átcímkézett változata. A Suzuki elsőként ennek a típusnak az utódját készíti el partnere számára, de 2008-tól állítólag Európában – azaz valószínűleg a magyar Suzuki-üzemben – is megkezdik egy Nissan kisautó gyártását. Emellett a Suzuki indiai gyárában is készülhetnek majd Nissan típusok néhány éven belül. A Nissan eddig automata váltókkal fizetett a kisautókért, de úgy tudjuk, az együttműködés jegyében hamarosan két típusuk is megkaphatja a Suzuki emblémáját: Japánban egy egyterű, Észak-Amerikában pedig egy pick-up.

A Suzuki eddig is szállított kisautókat más autógyártóknak – a Nissanon kívül a Mazda és a Subaru is kínálta egy-egy típusuk átcímkézett változatát. Most azonban, miután a General Motors kiszállt a Suzuki irányításából, a kis japán gyártó új partnerek után néz, és egyáltalán nem biztos, hogy a Nissan lesz az egyetlen.