Kémfotók az új Minikről

2006.06.06. 13:06

Alaptalannak tűnnek a félelmeink: a BMW tervezői a Traveller tanulmányokat talán csak ijesztgetésnek szánták, a szériamodelleket látszólag nem rontják el.


A legújabb felvételen már álcázás nélkül látható rövid háromajtós, amelybe már az új, a PSA számára is gyártott 1,6 literes BMW-motorok kerülnek, szinte alig változik. Az első lámpák ugyan jobban belesimulnak az autó orrába, és kisebb lesz a jellegzetes, lefelé konyuló szélű hűtőrács is, de az összhatás mondhatni változatlan. Ez persze nem is csoda, hiszen egyfelől a tervezőknek ragaszkodniuk kellett az ős-Mini jellegzetességeihez, másrészt a jelenlegi modell olyan sikeres, hogy értelmetlen volna bármiféle nagyobb átalakítás.


A másik fotón a sorozatgyártású Traveller látható, persze sokkal alaposabban maszkírozva. Az óvatosság érthető, hisz míg a jelenlegi Mini utódja már az idén bemutatkozik, addig a is kombira állítólag jövő őszig még várni kell. A képen jól látszik, hogy a hosszabb tengelytávú modellen elhagyták a Traveller tanulmányok különlegesen nyíló, hosszú ajtaját. A ragasztócsíkok miatt azonban egyelőre nem derül ki, hogy a két szokványos oldalajtó mögött merev oldalfal lesz-e, vagy a Mazda RX-8 mintájára esetleg kis kiegészítő oldalajtókkal könnyítik-e meg a hátsó ülések megközelítését. Ami viszont tisztán látszik, az a hatalmas, kétrészes napfénytető: az ilyesmi manapság nagy divat, biztos, hogy a szériagyártmányon is viszontláthatjuk.