Még bizonytalan a Honda S2000 utódlása

2006.06.08. 10:21

A Honda roadstere nem elég sikeres, így állítólag a közvetlen utód sem szerepelt a tervekben. Brit sajtóhírek szerint azonban a sportkocsik iránti növekvő kereslet nyomán a japán gyártó vezetése meggondolta magát.

Magas fordulatszámú motorja, hátsókerék-hajtása és egyszerűsége miatt az S2000-es általában jó kritikákat kapott mindenütt, de épp kompromisszummentes kialakítása akadályozta meg eddig, hogy igazán sikeressé váljon. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy nincsen belőle automata váltós kivitel, így a roadsterek legnagyobb piacán, Észak-Amerikában csupán néhány fanatikus játékszere lehet, míg például a hasonló méretű és teljesítményű Porsche Boxster ugyanitt tömegesen találhat gazdára. Az S2000 következő változatának kifejlesztése persze nem megy gyorsan: az első vázlatok állítólag csak mostanság készültek el, így a szériaváltozat akkor sem jelenhet meg 2011 előtt, ha a Honda vezetése még ma jóváhagyja a gyártást.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Honda sportkocsi nélkül maradna a következő néhány évben: úgy tudjuk, már jövőre bemutatkozhat az XGA munkanevű, nagyobb méretű sportkupé , és persze készül a V10-es Honda NSX-utód is.