Ilyen lehet az Opel Omega utódja?

2006.06.09. 15:11

A GM következő hátsókerék-hajtású nagykocsija látható a képen, egyelőre a Holden színeiben, de a típus változatai Észak-Amerikába és Európába is eljuthatnak.


Galéria - kattintson a képre

A Holden Commodore sorozat sokáig az európai Omegán alapult, de az Opel évekkel ezelőtt feladta a hátsókerék-hajtású tömegmodellek fejlesztését, mivel a kutya sem vásárolt már ilyet mifelénk, mióta divatba jöttek a nagy, hétszemélyes, családi egyterű modellek. Ugyanez játszódott le Amerikában, csak ott a terepjáró-monstrumok vették át az uralmat, így Ausztrália egyedül maradt a nagy, klasszikus felépítésű szedánok iránti igényeivel. Most azonban, hogy senki nem csinál, újra kezdenek divatba jönni az elérhető árú, hátsókerék-hajtású, négyajtós személyautók, így a GM nagy tapasztalata miatt ausztrál részlegére, a Holdenre bízta a fejlesztőmunka zömét.


Galéria - kattintson a képre

A Commodore VE alatt már az új, saját fejlesztésű, Zeta kódnevű padlólemez bújik meg, az autó orrába pedig nagy hengerűrtartalmú V6-os és V8-as motorok számára csináltak helyet. Az Opelnél a Signum mérsékelt sikere után egy másik nagykocsi fejlesztését fontolgatják, és újabban megint hallani olyan hangokat, amelyek szerint ez az autó is a hátsókerék-hajtású Zeta platformon alapulhat. A képeken egyébként jól látható hogy az ausztrálok többféle típusváltozaton is dolgoznak: van rövidebb, sportos kivitel, és hosszabb, tágasabb luxusváltozat is.

A tesztelés alatt álló ausztrál típusok várhatóan még 2007-ben bemutatkozna, az Észak-Amerikába és Európába szánt típusokra azonban legalább 2009-ig kell várnunk.