Még erősebb lesz a Dodge Viper?

2006.06.14. 16:10

A Corvette Z06 behozta a Viper teljesítményfölényét, így a Chryslernek lépnie kell, ha nem akar lemaradni a számháborúban.

A 8,3 literes V10-esben még bőven vannak tartalékok, és ha igaz, ezek kiaknázására egy specialistát szerződtettek a gyáriak. Az ASC McLaren nevű amerikai tuningcég – nem összetévesztendő a brit F1-es csapattal – januárban már bemutatott egy 615 lóerős Viper tanulmányt, és úgy hallani, most ők segítenek a Chryslernek a gyári motor továbbfejlesztésében is. A pletykák szerint a végleges típus akár 650 lóerős is lehet, és 3,5 másodpercen belül érheti el a 100 km/h-s sebességet, így újra a Viper lehet a legerősebb, nagy sorozatban készülő amerikai sportkocsi. Az egyik prototípusról még kémfotó is készült, amelyen az álcázás ellenére is jól láthatók az eddigieknél nagyobb és előrébb helyezett szellőzőnyílások.

Azt persze nem tudni, hogy a változtatások mennyi időre juttathatják újból a csúcsra a Vipert, hiszen a Chevrolet is dolgozik saját szörnyetegén, a Blue Devil néven emlegetett kompresszoros Corvette-en.