A Novitec vette kezelésbe a Grande Puntót

2006.06.16. 13:44

A Fiat városi modelljének formája már alapállapotban is robbanékonyságot sejtet, de eddig nem volt olyan Grande Punto, amely képes lett volna beváltani a ki nem mondott ígéretet.


Galéria - kattintson a képre

A csúcsváltozat a 130 lóerős, 1,9 literes JTD motorral ugyan nem megy rosszul, - 9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t és 200 km/h a végsebessége - de nyilván akadnak, nem is kevesen, akik ennél többre vágynak. Nekik készítette a Fiat és Alfa Romeo tuninggal foglalkozó Novitec legújabb típusát. A jól sikerült formán alig módosítottak: csupán az alsó kötényezés és az új lökhárítók szúrnak szemet, de ezek a műfajban már-már kötelező gyakorlatnak számítanak, ahogy a nagyméretá felnik és az alacsony profilú gumiabroncsok is.


Galéria - kattintson a képre

Az 1,9 literes dízelmotorhoz is óvatosan nyúltak: néhány apró módosítással 160 lóerőig tornászták fel a teljesítményét, így a tuning-Punto már 8,6 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 210 km/h-ra nőtt. A Novitec Grande Punto átiratának legvonzóbb tulajdonsága azonban nem is a nagyobb teljesítmény, hanem az állítható magasságú futómű: igény szerint 35 és 75 mm között változhat az ültetés mértéke.

Jelenleg ez látszik a legjobb választásnak, ha valaki igazán sportos Grande Puntót szeretne, bár egyes pletykák szerint egy-másfél éven belül megérkezhet egy gyári sportváltozat is.