Porsche Boxster erősebb motorokkal

2006.06.20. 14:42

A roadster is megkapja a Cayman korszerűbb és erősebb motorjait.

A kisebb, 2,7 literes hathengeresnél ez mindössze 5 lóerőnyi többletet jelent, mivel a Caymanban ez a motor már megkapta a VarioCam Plus nevű szelepvezérlési rendszert, amely nemcsak a szelepnyitás időzítését, hanem a nyitási mélységet is változtatja a fordulatszám függvényében. Az új, 245 lóerős motor így főleg részterhelésnél tűnik egy picivel erősebbnek, és 6,2 helyett akár 6,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, amit alighanem észre sem fognak venni a vásárlók.

A Boxster S a korábbi, 3,2 literes, 280 lóerős motor helyett a Caymanban bemutatott 3,4 literes, 295 lovas hathengerest kapja meg. Az 5,4 másodperces gyorsulási idő 0-ról 100 km/h-ra ugyan itt is csak 0,1 másodperces javulást jelent, viszont a nagyobb hengerűrtartalom és a 15 lóerő plusz már a mindennapos használatban is érezhető.

Az új motorok mellett átdolgozott Tiptronic S automata váltót kap a Boxster, és könnyebben elérhető helyre költöztetik az olaj- és hűtőfolyadék-tartályok nyílásait. Az átalakított Boxsterek szállítását augusztus elején kezdi meg a Porsche.