Portugáliában készül az új VW Scirocco

2006.06.21. 14:20

A VW hivatalos közleményben erősítette meg a korábbi híreket : a VW Scirocco gyártásba kerülhet, méghozzá a portugáliai Setubal városában működő VW-üzemben.

A cég szóvivője szerint a döntés már az év elején megszületett, de akkor csak annyit árultak el, hogy egy második sportos típust is készítenek a portugál üzemben. A Volkswagen vezetése elsősorban az alacsonyabb költségek miatt döntött a portugál gyártás mellett, de az is fontos szempont volt, hogy az Eos miatt már korábban kiépítették a megfelelő minőség eléréséhez szükséges hátteret, és várhatóan a két típus műszaki alapjai is megegyeznek.

Bár a gyártás beindításának időpontját egyelőre nem közölték, abban szinte minden forrás megegyezik, hogy az új Scirocco 2008-ban érkezik, viszont a gyártási számokkal kapcsolatban többféle spekuláció látott napvilágot. Egyes források szerint évente csupán 25 ezer kupé készülhet, mások úgy vélik, akár 100 ezer példány számára is volna hely a piacon.

Setubalban jelenleg két típussorozat készül egymással párhuzamosan: a vadonatúj Eos kupé-kabrió és a VW Sharan, illetve a Seat Alhambra, amelyek lassan modellciklusuk végéhez érnek.