Mercedes CL: az első fotók

2006.06.22. 16:23

Kiszivárogtak az új kupé gyári képei, bár az autót hivatalosan még mindig nem mutatták be. Így a fotókon kívül egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni a típusról, bár várhatóan sem a motorválaszték, sem a több műszaki megoldás nem különbözik majd nagyon azoktól, amelyeket az S-osztályban alkalmazott a Mercedes.


Galéria - kattintson a képre

Az új CL esetében a tervezők láthatóan ugyanazt a megközelítést alkalmazták, amit az elődmodellek esetében, azaz az S-osztály stíluselemeiből igyekeztek sportosabb kétajtóst varázsolni. A végeredmény ezúttal valóban nem okoz csalódást: talán az 1980-as évek végének SEC modellje óta nem találkoztunk ennyire erős karakterű Mercedes óriás-kupéval.


Galéria - kattintson a képre

Elhagyták a közvetlen előd kicsit talán túlzottan is konzervatív ikerlámpáit, így az apró, háromszögletű fényszórók közt a jellegzetes Mercedes-hűtőmaszk széles vigyorba torzulhat az autó orrán. Oldalt az S-osztály ívei köszönnek vissza, ha lehet, még lendületesebben, hátul pedig a háromszögletű lámpák teszik karakteressé a formát.

A Mercedes ritkán kavar bennünk érzelmeket, de az új CL egyszerűen szép lett. Már nagyon várjuk a hivatalos bemutatót, és persze az első személyes találkozást.