Búcsúznak a hátsókerék-hajtású Ford szedánok?

2006.06.27. 13:32

Sokáig csak a Ford gyártott Amerikában olcsó, hátsókerék-hajtású négyajtós modelleket, de úgy tűnik, a régivágású cirkálók ideje végleg lejár.

A gyárat, ahol a Ford Crown Victoria, a Lincoln Town Car és a Mercury Grand Marquis típusokat készítették, 2007 első negyedében bezárják, és a legújabb hírek szerint a gyártósorokat nem költöztetik máshová, ahogy a korábbi tervekben szerepelt. A régimódi típusok korábban egyeduralkodók voltak bizonyos felhasználási területeken, így a taxivállalatoknál, a rendőrségnél és egyes állami szerveknél, ezért megérte folytatni a gyártásukat. Most azonban úgy néz ki, hogy az újabb hátsókerék-hajtású konkurensek, amilyen a Chrysler 300C vagy a Dodge Charger, lassan átveszik a Crown Victoria szerepét. Így a korszerűtlen, sőt, egyes vélemények szerint veszélyes típusok gyártását nem érdemes folytatni, inkább új típusok fejlesztésébe fog a Ford.

Egyes pletykák szerint a GM-hez hasonlóan a Ford is Ausztráliában fejleszti hátsókerék-hajtású szedánjai következő generációját, de valószínűleg így is hiányozni fog a kínálatból ez a kategória bő három-négy éven át.