Hegyen is versenyez a Volkswagen Touareg

2006.06.29. 11:46


Galéria - kattintson a képre

Három minimálisan átalakított szabadidőautót indít a német gyártó a Pikes Peak hegyiversenyen. A tízhengeres dízelmotorral felszerelt Touaregeket három neves amerikai versenyzőre bízták. Mark Millerre, aki korábban különféle off-road versenyeken szerzett nevet magának, és az idén a Volkswagen Dakar-csapatának is a tagja volt, a pályaversenyző Danny Sullivanre, illetve Ryan Acieróra, a Baja 500 és Baja 1000 verseny korábbi győztesére.


Galéria - kattintson a képre

A versenyen tudomásunk szerint csaknem gyári Touaregeket használnak majd. A 313 lóerős, ötliteres, V10-es turbódízel motoron legalábbis nem változtattak semmit, és a képek alapján úgy tűnik, a karosszériát sem módosították. A hírhedt futam indulóinak 19,99 kilométeres távon 1439 méteres szintkülönbséget kell legyőzniük, és eközben 156 kanyart kell bevenniük egy olyan, nagyrészt murvás szerpentinen, ahol a szakadéktól a sofőr ügyességén kívül semmi nem választja el az autót.


Galéria - kattintson a képre

A VW célja csak a problémamentes célba érés, és a dízelmotorok képességeinek bizonyítása lehet, hiszen a győzelemért pillekönnyű, legalább 6-700 lóerős szörnyetegek versengenek évről évre, amelyekkel szemben a Touaregnek nagyon kevés esélye van. Az idei Pikes Peak hegyiversenyt július elsején, azaz most szombaton rendezik, így hamarosan kiderül, hogy a Volkswagen versenyzői mire mennek az orrnehéz terepjáróval.