Arash: Ferrari Enzo-epigon Angliából

2006.06.29. 15:05


Galéria - kattintson a képre

Nemcsak a nagyok tülekednek majd a London Motor Show-n a jövő hónap közepén csodás újdonságaikkal, de néhány kisebb cégtől is láthatunk új típusokat. Egy kis brit sportkocsigyártó manufaktúra, a Farboud azonban még ennél is tovább megy, az új autó mellett itt találkozhatunk elsőként új márkanevükkel is. A cég ugyanis felvette az Arash Cars nevet, és új típusukat már Arash AF10 néven mutatják be.


Galéria - kattintson a képre

Az AF10-es az eddig látott skiccek alapján egy jól sikerül Ferrari Enzo utánérzés fehérben. A műszaki megoldások nagy része is stimmel. A vázszerkezet és a burkolat egyaránt karbonszál-erősítésű műanyagból készül, a futómű elöl és hátul is kettős keresztlengőkaros szerkezetű, a szükséges leszorítóerőről pedig a fenéklemez diffúzoros kialakítása gondoskodik. Az egyetlen markáns eltérés a motortérben található: az Arash egy hétliteres Corvette V8-ast használ. Az autó az előzetes számítások szerint 4 másodpercen belül érheti el a 100 km/h-t, végsebessége pedig bőven 320 km/h felett lesz.

A tervek szerint hamarosan a sorozatgyártás is beindul az angliai Swansonban, bár a 170 ezer fontos, azaz átszámítva mintegy 70 millió forintos ár ismeretében bizton állíthatjuk, hogy sokkal többen álmodoznak majd az AF10-esről, mint ahányan birtokba vehetik.