VW GX3: a jog áldozata

2006.07.04. 12:38

Soha nem kerülhet gyártásba a németek ultrakönnyű háromkerekűje . A döntés hátterében elsősorban nem műszaki vagy anyagi természetű problémák állnak, a Volkswagen vezetése a lehetséges jogi bonyodalmaktól ijedt meg.


Galéria - kattintson a képre

A GX3 ugyanis túl egyszerű és könnyű építésű ahhoz, hogy minden, autókra vonatkozó biztonsági követelménynek megfelelhessen, épp ezért úgy tervezték, hogy motorkerékpárként helyezik forgalomba. A háromkerekű azonban nem is motorkerékpár, és ez épp elég támadási felületet nyújtott volna néhány feltételezett baleset feltételezett kárvallottjának, hogy nagy összegű kártérítési pert nyerjen a VW ellen, ami sem a gyártó pénztárcájának, sem a jó hírének nem tett volna jót.

Pedig a VW szerint az észak-amerikai és az európai közönség is igazán pozitívan reagált a háromkerekű tanulmányra, amelyben a motorkerékpárok menetteljesítményei, és az autók stabil útfekvése találkozott, akárcsak a máig népszerű Lotus Super Seven változatokban, így a szériaváltozat is nagyon népszerű lehetett volna.