Hatajtós óriás a Mercedes S osztályból

2006.07.04. 13:51

A Binz nevű limuzinspecialista készítette el a legnagyobb Mercedes nyújtott változatát. A pontos adatokkal egyelőre még adós a brit cég, de a képeken látszik, hogy durván egy méterrel az amúgy is több mint 5 méteres karosszéria.

Az új S osztály íves formái miatt persze nem volt egyszerű a Binz tervezőinek dolga: láthatóan igyekeztek, de a középre betoldott karosszériarész így is picit idegenül hat. A toldalék-ajtók övvonal alatti fele ugyan szépen belesimul az eredeti lemezek közé, de a tető ívét csúnyán megtöri a középre beszúrt vízszintes felület. Ezzel szemben a kényelmet nem érheti kritika. A fejedelmi lábtér és a süppedős bőrfotelek természetesek egy ekkora autóban, de az új ajtók is elektromos ablakemelőket kaptak, a légkondicionálót pedig a közel-keleti sivatagok viszonyaihoz méretezték. Az opciós listában természetesen minden lényeges, ma elérhető extrát megtalálhatunk, az ablaksötétítőktől a teljes szórakoztató központig.

Egy limuzinnal nem szokás száguldozni, és a Binz vásárlóinak nagy része most sem a multimilliomosok, hanem a szállodák és limuzin-szolgálatok közül kerül ki, így az autóhoz csak V6-os motorokat kínálnak: az alapmodellben az S 320 CDI 235 lóerős turbódízel motorját találjuk, de némi felárért az S 350 272 lóerős benzinmotorját is beszerelhetik.

Sajnos egyelőre az árakat sem ismerjük, de abból kiindulva, hogy az E osztályon alapuló limuzinjuk csúcsváltozata több mint 80 ezer fontba kerül, a nyújtott S osztály aligha jön ki 100 ezer fontnál, azaz 40 millió forintnál kevesebből.