Új Renault Vel Satis Dél-Koreából?

2006.07.05. 10:47

Állítólag a Samsung fejleszti a franciák következő presztízsmodelljét, sőt, a gyártás is a Renault koreai leányvállalatánál folyik majd.


Samsung SM7

Az új típusról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Q7 néven fejlesztik, és elődjénél, a jelenleg futó Samsung SM7-esnél jóval nagyobb, majdnem öt méter hosszú lesz. Úgy tudjuk, a Q7-est azonos műszaki tartalommal, de eltérő orr- és farrésszel Renault és Samsung néven egyaránt forgalmazzák, és a két típus ugyanazon a gyártósoron készülhet, így a Vel Satis előállítása akkor is kifizetődő lehet, ha a típusból nem adnak el többet, mint a jelenlegi Renault csúcsmodellből.


Renault Vel Satis

Az új típus fejlesztésében a Samsunggal együttműködik a Nissan és a Renualt is, de a munka dandárját már a koreaiak végzik, nem úgy mint a jelenlegi Samsung SM7-es esetében, amely csupán a Japánban forgalmazott Nissan Teana típus átcímkézett változata. A Samsungnak ez lesz a második önálló típusa, az első, egy kompakt szabadidőautó, amelynek szintén lesz Renault-jelvényes változata, és várhatóan 2007-ben mutatkozik be.

A Vel Satis utódja várhatóan 2009-ben érkezik meg Európába, bár nem kizárt, hogy az SM7-es utódját Dél-Koreában már 2008-ban leleplezik.