Lesz Citroën Picasso Classic?

2006.07.07. 13:27

A Xsara Picasso utódja ugyan már a bemutatás küszöbén áll, de a régi modell gyártását sem szeretné azonnal abbahagyni a Citroën. A márka első embere, Claude Satinet úgy nyilatkozott, a 2000-ben bemutatott ötszemélyes egyterű még évekig a kínálat része marad azután is, hogy az utódmodell megérkezett.

Nagy sikerű modellek cseréje után a gyártók manapság egyre gyakrabban tartják meg a régebbi változatot, ha úgy tűnik, hogy az egyes költségérzékenyebb piacokon továbbra is eladható. Mivel ezek a modellek már behozták a fejlesztési költségeiket, a további években általában jelentős hasznot termelnek, anélkül, hogy foglalkoznának velük. Ugyanígy járt el az Opel az Astra sorozattal, a Fiat a Puntóval és a Seicentóval, a Peugeot a 206-ossal, a Skoda az Octaviával vagy a Renault a Clióval, hogy csak a legutóbbi évek példáit soroljuk.

Az egyterűek között azonban ez lesz az első eset, ami tágas és kedvező árú családi autókat kereső családoknak igazán jó hír lehet, hiszen egy ilyen kifutott modell új példányai akár egy-másfél millió forinttal is olcsóbbak lehetnek, mint a korszerű utód alapváltozata.