Alfa Romeo kisautó 2008-ra?

2006.07.10. 14:34

Egyelőre csak néhány skiccen létezik az új belépőmodell, de a pletykák szerint igen nagy az esély rá, hogy az elképzelésekből három éven belül valóság legyen.

A jelenlegi tervekben állítólag a Fiat Grande Punto padlólemezének felhasználása szerepel, bár a két autó a méreteiktől eltekintve aligha hasonlít majd egymásra. Az Alfa kisautója ismereteink szerint inkább egy apró kupéra hasonlít, és csak a márka arculatához illő, erős motorokkal készül majd. A típus azokat a vásárlókat célozza meg, akik erőteljes stílusú, bár városban is jól használható kisautót keresnek. Nekik jelenleg nincsen sok választási lehetőségük: jelenleg a BMW-féle Minin kívül nemigen akad olyan típus, amely ezeknek a feltételeknek megfelelne.

Az Alfánál nem ez az első alkalom, hogy egy kisautó elkészítését fontolgatják: korábban már belekezdtek egy hasonló projektbe, de a Punto II típuson alapuló Alfa 137-esből végül is nem lett semmi, részben a Fiat csoport anyagi nehézségei miatt, részben mert az autót túl kicsinek találta az időközben lecserélt vezetőség.