Honda CR-V kémfotók

2006.07.12. 12:43


Galéria - kattintson a képre

Vancouverben, a piacra dobás előtti féltitkos tesztvezetéseken kapták lencsevégre az új Honda CR-V-t, melyeket most láthatunk először álca nélkül. A CR-V mindkét rokon modelljére hasonlít, a padlólemezét adó új Civicen és amerikai testvérmodelljén, az Acura RDX-en fellelhető vonásokat is hordoz. Az amerikai piacra szánt változatokat az RDX-et is gyártó Marysville-ben fogják gyártani, míg az európai modellek az angliai Swindonból érkeznek.
A képeken is látható amerikai modelleket a feltételezések szerint egy 170 lóerő körüli 2,4 literes benzinmotor hajtja majd, míg az európai változat orrába 2,0 és 2,2 literes benzinesek valamint dízelmotorok kerülnek.


Galéria - kattintson a képre

Feltételezhető, hogy a későbbiekben benzin-elektromos hibrid hajtású modelleket is piacra dobnak, és valószínű, hogy a futóműhangolás, felszereltség és a belső tér kialakítás szempontjából is lesznek eltérések a két kontinensre szánt modellek között. Az autó csak ötüléses változatban készül.
A CR-V megkapja a Legend jobb és bal oldal, valamint első és hátsó tengely közötti automata nyomatékelosztást biztosító SH-AWD rendszerét, melyet a felhasználói szokásoknak megfelelően inkább az aszfalton mutatott sportos viselkedésre, semmint vad terepezésre hangoltak. Az új CR-V nagyobb és tágasabb lesz elődjénél, és kap egy gyalogosokat óvó, veszély esetén kipattanó motorháztetőt is új dizájnja mellé. A típus európai bemutatkozása és értékesítése 2007 tavasza előtt nem várható.