VW Polo GTI Cup: versenypálya-szökevény

2006.07.13. 12:51

Ez a valaha készített legerősebb, utcai használatra is alkalmas gyári Polo. Az új típusváltozat, ahogy azt a neve is mutatja, a Németországban futó ADAC Polo Cup sorozat versenyautóival áll rokonságban, így valamivel még látványosabb és erősebb, mint az egyszerű Polo GTI-k.


Galéria - kattintson a képre

A régi 20 szelepes, 1,8 literes, négyhengeres turbómotor 180 lóerős változatát építették az a GTI Cup Edition orrába, így az autóval akár 7,5 másodperc alatt elérhető a 100 km/h-s tempó, a végsebessége pedig 225 km/h. Talán ennél is fontosabb azonban, hogy a Polo GTI étvágytalan külsejét is feltupírozták a versenyautóhoz kifejlesztett alkatrészekkel. Az első és a hátsó lökhárító nagyobb és gorombább látványt nyújtó nyílásai a laikus számára is egyértelműen jelzik, hogy igazán mérges kisautót lát, és a hatást az apró tetőspoilerrel és a 17 hüvelykes alufelnik csak tovább fokozták a tervezők.

A VW Polo GTI Cup Edition szokatlan módon három- és ötajtós karosszériával egyaránt készül, viszont csak háromféle fényezéssel kínálják, fekete, vörös és ezüstszürke színben.