Bemutatták a Mazda MX-5 Roadster Coupét

2006.07.19. 15:45

A japánok sikeresen megőrizték sportkocsijuk könnyed karakterét: a keménytető gyorsan nyílik, könnyű, és a csodás formát sem rontja el. A Londonban bemutatott Roadster Coupé révén az MX-5 mostantól még nagyobb esélyekkel indulhat harcba a hűvösebb, vagy nedvesebb éghajlatú országok sportkocsi-rajongóinak kitöltött csekkjeiért.


Galéria - kattintson a képre

A Mazda tervezőinek persze nem volt nagyon nehéz dolguk, hiszen elég rövid utasteret kellett befedniük, de úgy néz ki, a lehetőségekből sikerült a maximumot kihozniuk. A háromrészes, elektromos mozgatású tető összecsukva igazán kis helyet foglal, és azt sem a 150 literes csomagtér rovására, mivel az ülések és a csomagtartó között külön rekeszt alakítottak ki a számára. Ráadásul a tető 12 másodperc alatt, egyetlen gombnyomást leszámítva teljesen automatikusan nyílik és csukódik, így a Mazda szerint jelenleg ez a leggyorsabb működésű összecsukható keménytető a piacon. Emellett a szerkezet nem is nehéz, mindössze 37 kilogramm többletsúlyt eredményez.


Galéria - kattintson a képre

Csukott állapotban a Roadster Coupé körvonalai nem sokban térnek el a vászontetős változatétól: bár az új tetőszerkezet 10, a csomagtartó fedele pedig 20 mm-rel került magasabbra, ezek a változások egyáltalán nem feltűnőek. Az új tetőszerkezet mellett csupán a futómű hangolásán változtattak egy keveset, de az autó által nyújtott vezetési élmény a gyáriak szerint változatlan, ahogy érintetlen maradt a többi főegység is.

Az MX-5 Roadster Coupé állítólag valamikor a nyár végén jut el az európai Mazda-kereskedésekbe, és a keménytetős modell felára állítólag 2000 euró, azaz 550 ezer forint alatt marad az azonosan felszerelt vászontetős változatokhoz képest.