Kétmillió dolláros limuzin

2006.07.27. 13:53

Ha a Rolls-Royce, a Bentley vagy a Maybach sem elég fényűző vagy drága, segít a kaliforniai DiMora Motorcar, mely egy új, mindent eddigit túlszárnyaló luxuslimuzin, a DiMora Natalia SLS 2 megépítésére készül. Egyelőre még csak számítógépes grafika formájában létezik az Alfred DiMora által megálmodott autó, mely mindenből többet, jobbat, drágábbat, szokatlanabbat tartalmaz, mint jelenleg piacon levő ellenfelei.
Űrkutatásból származó anyagokat, technológiákat fognak alkalmazni az autó megépítéséhez, így a monstrum jó 800 kg-mal lehet könnyebb, mint a hasonló méretű modellek, de könnyű építés mellé azért hatalmas és erőteljes motort is gyártanak majd. 1200 lóerős és 1220 Nm nyomatékú, V16-os, 14 018 cm 3 lökettérfogatú Volcano motor hajtja majd az autó mind a négy kerekét, a sok hengerből pedig néhányan szükségtelenség esetén kikapcsolják magukat, nem mintha egy DiMora vevőnek sokat számítana az autó fogyasztása. Utasterében a drága bőrhuzatok alatt a NASA által kifejlesztett habok és zselék gondoskodnak a tökéletes hangszigetelésről és kényelemről.
Lesz az autóban számtalan monitor, az első lámpatestekbe pedig egy projektort szerelnek, így, ahol a DiMora leparkol, ott rögtön nyílik egy autósmozi. Természetesen lesz éjjellátó és HUD, vagyis vetítőképernyő, az autó fényezésének színe a hőmérséklet változásával együtt módosul. Szenzorok mérik majd a vezető szívverését, testhőmérsékletét, légzését és vérnyomását, és ezen adatok alapján változnak a klíma beállításai. A holttereket kamerák figyelik, az utastérben LED-ek és száloptikás fényforrások biztosítják a fényt. Az első utasülés csúsztatható, forgatható és dönthető, így mozgássérültek szállítása sem okozhat problémát. Van az autóban számítógép internet kapcsolattal és programozható hőfokú pohártartók.
Az autóban lesz diófa bárszekrény különleges borokkal, a hátsó ülések masszíroznak, vastag gyapjúszőnyegek borítják a padlót, a szivarokkal pedig exkluzív Waterford kristály hamutartókba lehet hamuzni. Az autóhoz jár egy 12 ezer dollár értékű női retikül is. Alfred DiMora korábban több szupersportkocsin dolgozott, és számítástechnikai vállalkozása is van, így nem csoda, ha az autó építése körül szeretne minél nagyobb hírverést csapni az interneten keresztül: az autó építéséről szóló hírek és magát az építést figyelemmel követő webkamerák is lesznek a cég honlapján, és szeretné minél többet szerepeltetni a hagyományos médiákban is a Nataliát.
A cég célja, hogy a kétmillió dolláros autó legyen a világ leggyorsabb és technikailag legfejlettebb négyajtós luxuslimuzinja. Egyes weboldalakon ugyan kételkednek azzal kapcsolatban, hogy az autó valaha is elkészül, de DiMora bejelentette, hogy az első tíz autót már meg is rendelte a Luxury Resort Villas nevű cég, mely sofőrös limuzinként alkalmazná őket a világ számos pontján található luxusingatlanjaik vendégeinek szállítására.