Brutális biturbó Brabus Benz

2006.08.02. 14:21

Bár ma már volt ijesztő teljesítményű Mercedesünk, a Brabus megérdemli, hogy azonnal a hírekbe kerüljön legújabb átépítésével, az SV12 S Biturbó motort ezúttal a Mercedes SL motorterébe pakolták.


Galéria - kattintson a képre

Az 5,5-ről 6,3 literre felfúrt kétturbós, V12-es motor teljesítménye ezzel a húzással 517-ről 730 lóerőre emelkedik, a nyomaték pedig, megszégyenítve a korábban istenített 700 Nm-es AMG motort, kapaszkodjanak meg, 1320 Nm-en tetőzik. A roadsternek így négy másodperc sem kell 100 km/h-is, és mivel tuningcégről van szó, a bosszantó korlátozásnak is hűlt helye, az autó végsebessége 347,2 km/h.
Ehhez nyilván komoly átalakításokat kellett végezni a motor főbb alkatrészein. Átdolgozták a hengerfejet, kitágították a blokkot, majd a gyárinál jóval nagyobb teherbírású hajtókarokat, dugattyúkat, főtengelyt és szelepeket szereltek a régiek helyére. A turbófeltöltőket és a töltőlevegő-hűtőt is nagyobbakra cserélték, majd egy nyitott kipufogórendszert szereltek az autó alá.


Galéria - kattintson a képre

Az autó ruházata is arról árulkodik, hogy nem hétköznapi SL-lel van dolgunk, az aerodinamikai csomag az egész autó megjelenését megvadítja, míg a speciális Brabus felnik akár 20 colos méretben is megrendelhetők. A gumiválasztást a vevőre bízzák, Yokohama vagy Pirelli a két lehetőség. A végső lépés az elektronikus vezérlésű légrugózás és az aktív lengéscsillapítók áthangolása, valamint a nagyteljesítményű fékrendszer felszerelése. Egy ingyenes vezetői tréninget azért még hozzácsaphatnának ehhez a csomaghoz.