Amerikában kezd az új Mitsubishi Lancer

2006.08.09. 13:54

Észak-Amerikában már 2007 tavaszán bemutatkozhat az új kompakt szedán, míg Japánban csak ősszel leplezik le az új típust. Ezzel a Mitsubishi megfordítja a japán gyártóknak azt az évtizedes gyakorlatát, hogy elsőként minden nemzetközi forgalmazásra szánt típust otthon mutatnak be, és csak utána juttatnak belőle a gajdzsin vásárlóknak.

Erre persze jó oka van a Mitsubishinek: az új Lancer a piacfelmérések szerint Amerikában lehet a legkelendőbb. Már az első, csonka évben minimum 50 ezer példányt szeretnének belőle eladni Amerikában, míg Japánban, ahol manapság egyre inkább a kisautóké a főszerep, esély sem volna ekkora mennyiség értékesítésére. Európa valószínűleg még később juthat hozzá a Lancerhez, de ennek ismereteink szerint az az oka, hogy itt egy ötajtós típusváltozattal szeretnének nagyobb szeletet hasítani a kompakt kategóriából a japánok, amely állítólag bő egy évvel a szedán után válik gyártásra éretté.

Az új Lancer várhatóan a tavaly ősszel bemutatott Concept X tanulmányra emlékeztet majd, műszaki szempontból pedig az új Outlanderrel , illetve a Dodge Caliberrel áll majd szoros rokonságban.