Ilyen lesz az új Fiat Bravo?

2006.08.10. 12:52

Napvilágot látott néhány fotó a Fiat Stilo utódjának életnagyságú makettjéről, amelyet állítólag már megmutattak néhány potenciális vásárlónak, hogy felmérjék a várható reakciókat.


Galéria - kattintson a képre

A képeken 198-as típusszámmal szereplő ötajtós – ahogy arra számítani is lehetett – még csak nem is emlékeztet sikertelen elődjére, viszont jó néhány részletében hasonlít a sikeres Grane Puntóra. A hátrafelé gyorsan emelkedő övvonal, a lapos szögben álló szélvédő, a hosszú orr és a rövid farrész révén az egyelőre Bravóként emlegetett típus saját kategóriájának egyik legsportosabb megjelenésű képviselője lehet, feledtetve a vásárlókkal a Stilo meglehetősen unalmas formavilágát.


Galéria - kattintson a képre

Ami a műszaki megoldásokat illeti, a Progetto 198-as sokkal többet örököl a Stilótól, mint azt a külseje alapján gondolnánk. A két autó ugyanarra a platformra épül, még a tengelytávjuk is ugyanakkora – 2,6 méter –, ami persze szinte semmit sem jelent, hiszen a vezető és az utasok számára fontos részleteket, amilyen mondjuk a futómű hangolása, vagy a kormánymű áttételezése, és a rásegítés mértéke, valószínűleg alaposan megváltoztatják. A motorválaszték nagyrészt ismerős lesz majd, bár két újdonságról is hallani, egy vadiúj, 1,6 literes JTD dízelmotorról, és az 1,4 literes, 16 szelepes, 95 lóerős alapmotor turbófeltöltős változatairól.

A Fiat szerencséjére a bemutatóig már csak néhány hónap van hátra – úgy tudjuk, novemberben hivatalosan is lerántják a leplet a típusról –, és 2007 márciusában a forgalmazás is beindulhat Európa-szerte.