Jó ebédhez szól a V8 Komáromban

2006.08.11. 08:01


Galéria - kattintson a képre

A gumifüstölésről már tegnap rájöhettek a komáromiak, hogy megnyílt a Sziget amerikai autós konkurense. A legnagyobb magyar amicar-fesztivál neve az eltelt évek alatt egyszerűen Komárom lett, de a tapasztalat szerint úgyis mindenki tudja, miről van szó. A rendezvény elvileg három napos, de a korán érkezők már tegnap este megkezdték a két legfontosabb programot, amire egy amerikai autó alkalmas, a börnautot és a krúzingolást.

A tábor pillanatnyilag 30-40 %-os, azaz a Monostori erődben kempingező résztvevők közül vagy 300-an már megkezdték a sátorverést. A találkozón természetesen nem amerikai autóval is lehet sátorozni, de a japán, német, olasz, francia, svéd és angol gyártmányoknak csak a az erőd falának túloldalán jut hely, hogy el ne rontsák az összképet.


Galéria - kattintson a képre

A szervezők körülbelül 800 autót várnak, és jönnek is a népek folyamatosan, már megérkezett a bécsi klub, a szlovákok, a csehek, az angolok. Ma délután 3-kor lesz az első felvonulás, szombaton a második. Megrendezik a szokásos programokat: lesz féltengelyhajító verseny, és jó ebédhez szól a V8, ami össznépi padlógázt jelent délben. A már megszokott ribancok nyilván jól összevazelinezik egymást, és minden eddiginél komolyabb lowrider bemutató várható. Az egy darab japán autó rituális elpusztítása néhány éve már nincs a programban, mert sokaknak nem tetszett, és a híd felújítása miatt a felvonulás sem megy át Szlovákiába. Viszont egy közel-keleti sivatagban talált M2-es, gumilánctalpas amerikai csapatszállító viszi majd körbe az érdeklődőket.

Jó kis buli, és már maga a helyszín, Európa legnagyobb erődrendszere is érdekes.