Kémfotón a VW Tiguan

2006.08.16. 16:36

A kompakt terepjáró már az utolsó tesztköreit futja, fényes nappal, ami arra utal, hogy már nem is akkora titok, hogy néz ki az autó.

Elöl és hátul ugyan tessék-lássék lefóliázták, hogy a bemutatóra is maradjon valami meglepetés, de az autó arányai, és a középső szekció formája így is jól kivehető. Az autó fomája nem tűnik különösebben érdekesnek. Bár a sárvédőívek szögletesbe hajló vonalvezetéséhez hasonlót a Volkswagen tervezői eddig nemigen csináltak, az a csaknem vízszintesen bordázott oldallemezek és a krómkeretes ablakvonal a Touran maradi vonalaira emlékeztetnek. Lehet persze, hogy az autó orrán és farán valamiféle csodát tettek a tervezők, ami feldobja az összhatást, de mi inkább úgy sejtjük, a Passat és a Polo egyenarcát kapja ez a típus is.

Ami a műszaki megoldásokat illeti, még kevesebb meglepő részlet várható: a legfontosabb alkatrészek a Golfból származnak, és aligha tévedünk nagyot, ha feltételezzük, hogy a motorválaszték is ismerős lesz a Golf és a Passat orrából. A típusról állítólag már 2007 tavaszán, Genfben lerántják a leplet, így a VW már jövőre nekiállhat helyet szorítani magának a kategóriában a Toyota (RAV4) és a Honda (CR-V) rovására.