Szeptemberben jön a VW Cross Golf

2006.08.17. 12:16

A Golf Plus alapjaira épül az új típusváltozat, amely a Cross Polónál már bevált recept alapján készül, azaz csupán külsőségeiben emlékeztet a komolyabb terepjárókra.

A szokásos fényezetlen műanyag elemeken, és kartervédőt imitáló fémszínű lökhárító-betéteken kívül csupán a 15 mm-rel megemelt hasmagasság, a 17 hüvelykes felnik és a belső tér anyagai jelentenek különbséget a mezei Golf Plusokhoz képest. Egyelőre sem első önzáró differenciálmű, sem összkerék-hajtás nem kerül az autóba, sőt, a Cross Golf motorválasztéka is azonos a Golf Pluséval: az alapkivitelbe 1,4 literes 80 lóerős benzinmotor kerül, a legdrágább változatokba pedig kétliteres, 150 lóerős, közvetlen befecskendezéses benzinmotort, vagy ugyanekkora hengerűrtartalmú 140 lovas turbódízelt szerelnek.

A Cross Golf azonban így is sikerre számíthat, hiszen azoknak a vásárlóknak készül, akiknek eszük ágában sincs terepre menni – legfeljebb a nyaralóig vezető földúton próbálják kihasználni autójuk extra magasságát – viszont vonzónak találják a terepjárókat, és szeretnének hasonló karakterű járműből kiszállni.