Kémfotón a Seat Altea hosszabb változata

2006.08.17. 15:23

Újabb egyterűvel áll elő a VW csoport spanyol márkája. Ezúttal azokat célozzák meg, akiknek nem elég a nagy légtér, a csomagtartó méretét is fontosnak érzik.


A leplezetlen prototípuson az Altea XL típusjelzés olvasható, bár mi arra fogadtunk volna, hogy ez a Toledo kombi változata. Az Altea és a Toledo közt azonban annyira kevés a különbség a B-oszlopig, hogy igazából mindegy is. Bár a pontos adatokat még nem ismerjük, úgy néz ki, az Altea XL az alapmodellnél jó egy arasznyival lett hosszabb, így minimum 600 literes csomagtartó-térfogatra számíthatunk – a Toledo 500, az Altea 410 liternyi motyót szállíthat – így még az is elképzelhető, hogy egy harmadik üléssor is befér hátulra.


Múszaki oldalról nézve aligha változtatnak sokat a bevált alapokon: a Golf padlólemeze, és a megszokott, négytagú motorpaletta, amelynek tagjaival a Skodától az Audin keresztül a Volkswagenig a csoport összes márkájánál találkozhattunk már, alighanem érintetlenül kerül át a nagyobbik Alteába. A típus vonzereje persze nem a különleges megoldásaiban rejtőzhet, hanem abban a tényben, hogy ez lehet az első olyan, tágas kompakt egyterű a VW csoport kínálatában, amely – a Tourannal ellentétben – látványnak sem dögunalmas.