Kiszivárogtak az új Honda CR-V fotói

2006.08.21. 11:08

Úgy tűnik, a Honda hosszabb pórázra engedte a formatervezőit: az új hobbiterepjáró a Civichez hasonlóan szokatlan jelenség.


Galéria - kattintson a képre

A CR-V esetében azonban nem olyan meglepőek a különös formák, hiszen a Honda az első generáció óta folyamatosan igyekszik egyre izgalmasabbá tenni a típust. Az első CR-V egyszerű és unalmas, bár a maga módján megnyerő szögletessége után a jelenleg futó második generáció egész forradalminak hatott, a legújabb változat azonban a konkurenciához képest is meglepő külsőt kapott.


Galéria - kattintson a képre

A fura, emeletes hűtőmaszk és az oldalablakok íves felső pereme, amely látványosan elválik a tetővonaltól, azonnal felismerhetővé teszi az autót, bár egyáltalán nem biztos, hogy ez a különös kialakítás vonzani fogja a vásárlókat. Az összhatás inkább Ssangyongosan csúnya, mint Civicesen merész, de szép, bár a Hondának talán van már akkora rajongótábora a típusai műszaki igényessége és minősége révén, hogy ez a típus se bukjon meg egyedül a formája miatt.

Úgy tudjuk, az autó alkatrészei nagyrészt az Amerikában nemrég bemutatott Acura RD-X típusból származnak, bár a CR-V európai változatába alighanem a 2,3 literes turbós benzinesnél valamivel takarékosabb és gyengébb motorok kerülnek. Biztosat persze majd csak a szeptemberben esedékes európai bemutató után fogunk tudni, de addig is érdemes sokat nézegetni a képeket, hátha megszokjuk a különös formákat.