Octavia Scout: Skoda enyhe terepre

2006.08.21. 15:32

A Skoda Allroad Quattro elnevezés még találóbb lett volna a csehek új típusváltozata számára. Az Octavia Scout ugyanis épp ugyanazon a recept alapján készült, mint a négykarikás nagytestvér.


Galéria - kattintson a képre

Adott volt az Octavia 4x4, személyautó létére meglepően jó terepjáró képességekkel, azoknak, akik tényleg sokat járnak földúton, de nem kedvelik a feltűnést. Ebből csináltak most olyan járművet, amely jóval többet ígér a valós tudásánál. A kispolgári külsejű kombival csodákat műveltek a sötétszürke sárvédő-szélesítések, küszöbök és lökhárító-betétek, valamint a 17 hüvelykes alufelnik, és az áthangolt futómű: egészen úgy néz ki, mintha tényleg terepjárásra fejlesztették volna. Pedig az összes, terepen is használható többletszolgáltatása a dísztelen alapmodellel szemben az a négy centiméternyi hasmagasság-növekedés, amelyet nagyrészt a nagyobb kerekeknek köszönhet. Ennek ellenére nem kételkedünk benne, hogy épp úgy sikeres lesz, mint az Audi Allroad , vagy a VW Cross Polo , hogy csak a konszernen belül előforduló hasonszőrű típusokat említsük.

Ahogy az a fentiekből sejthető is, a lemezek alatt nincs sok változás, bár a Scout nyilván drágább és jobban felszerelt lesz, mint a 4x4. Erre utal az is, hogy csak a két legerősebb alapmotorral lesz kapható: a kétliteres, 140 lóerős TDI-vel, és az ugyanekkora hengerűrtartalmú, 150 lóerős, közvetlen befecskendezéses benzinessel.