Hivatalosan is leggyorsabb a Dieselmax

2006.08.24. 10:52


Galéria - kattintson a képre

A tegnapi nap folyamán Andy Green 563 km/h-ig hajszolta a dízel sebességi világrekord megdöntésére épített JCB Dieselmaxot. Ez a tempó majd 40 km/h-val gyorsabb, mint Green előző, múlt héten felállított rekordja. A világcsúcshoz Greennek két irányban kellett ugyanazon a távon megfutnia a csúcsdöntéshez szükséges tempót, az első menet során 586, míg a visszafele úton 540 km/h-t ért el, ennek az átlaga adja az 563 km/h-s rekordsebességet. A csúcsdöntést követő ünneplés során Green a következőket nyilatkozta: „Nagyon elégedett vagyok az 563 km/h-val, aminek elérése titokban a csapat célja volt, és annak ellenére sikerült elérnem, hogy a második menetben elég lassan startoltam. Még nagyon sok van az autóban, mivel úgy húz, mint egy vonat, és a hatodik sebességi fokozatot még nem is használtuk! A mai rekord világosan megmutatta a JCB Dieselmaxban rejlő lehetőségeket, köszönhetően a kiváló csapatnak és a brit mérnököknek.”

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.