Közeledik Európához az Infiniti

2006.08.31. 11:55

Tegnap kezdte meg a Nissan luxusmárkája bevezetését Oroszországban, és ezzel kapcsolatban kiderült néhány fontos részlet az európai terveikkel kapcsolatban is.

Bejelentették például, hogy a Nyugat-Európai terjeszkedést 2008-ban szeretnék megkezdeni, az Infiniti helyi központja pedig Svájcban lesz, ahol már most is meglehetősen népszerűek a márka egyes, szürkeimportőrök által behozott típusai. A márka európai bevezetése azért késik még két évet, mert a Nissan addigra készül el az első nagyobb teljesítményű személyautó-dízelmotorjával, ami egyértelműen szükséges a kontinensen való sikeres szerepléshez. Az Infiniti vezetése Oroszországot egyfajta előszobának tekinti, ahol felkészülhet az európai piac meghódítására. Elsőként két típussorozattal, a felső középkategóriás M-mel, és az FX jelzésű szabadidő-autóval próbálnak maguknak utat törni az orosz piacon, de később a G35 felújított változata, és az óriási QX56-os terepjáró is megérkezik.

Várhatóan Európában is ezekkel a típusokkal, illetve ezeknek a továbbfejlesztett változataival próbálnak majd megfelelő hírnevet szerezni maguknak, bár azzal a Nissan vezetői is tisztában vannak, hogy ez nem lesz egyszerű feladat. ”Egyelőre nem az eladási számokra koncentrálunk, hanem arra, hogy megismertessük a vásárlókat a márkanévvel, és megfelelő arculatot alakítsunk ki.” - mondta a Nissan Europe marketing-igazgatója, Brian Carolin, aki az Infiniti piaci bevezetését koordinálja kontinensünkön.