A menedzsment veheti meg az Aston Martint

2006.09.05. 14:36

Ahogy napvilágot láttak a Ford tervei a sportkocsigyártó eladásáról , máris lábra kaptak az első pletykák a lehetséges vásárlókkal kapcsolatban.

Egyes brit lapok szerint az Aston Martin jelenlegi első embere, Ulrich Bez, illetve a mögötte álló befektetőcsoport is az érdeklődők között van. Emellett az egykori Ford-vezér, Jac Nasser neve is felmerült a lehetséges vevők közt, és persze egy orosz milliárdosról is hallani, bár ez utóbbi feltételezés inkább csak afféle rutinszerű spekulációnak tűnik. Érdekes módon a nagy autógyártókat egyelőre nemigen hozták hírbe az Aston Martinnal, bár a legtöbbjüknek jelenleg épp elég baja van egy újabb sportkocsimárka nélkül is.

Az Aston Martin eladási áráról is számos találgatás látott napvilágot: a legmerészebb feltételezések szerint akár egymilliárd eurót is elkérhetnének a cégért, bár a komolyabb elemzések arra utalnak, hogy ez az összeg akkor is sok volna, ha a Ford jobb alkupozícióban lenne, és nem azért adná el a nyereséges részleget, hogy egy kis készpénzhez jusson.