A Mazda CX­-7 Európába jön

2006.09.07. 12:09

Párizsban mutatkozik be a sportos szabadidő-autó európai változata, bár korábban úgy tűnt, a CX-7-est kizárólag Észak-Amerika számára készítette a Mazda.

A Mazdánál érthető módon alig változtattak az autó külsején, bár az Európába szánt kivitelen néhány alkatrész – például a ködlámpa háza, vagy a kilincsek – fényes, krómozást imitáló bevonatot kaptak az első közzétett fotó tanúsága szerint. A másik nagy különbség, amiről tudunk, hogy a típus nálunk hatsebességes kézi kapcsolású váltóval is kapható lesz, míg Észak-Amerikában csak automatával kapható. Azt egyelőre nem árulták el, hogy Európában is csak a Mazda6 MPS-ből ismert 2,3 literes turbómotorral szállítják-e a típust, vagy lesz esetleg dízelmotoros kivitel is, bár valami változtatás mindenképp várható a motortérben, mivel a hivatalos sajtóanyagban új teljesítmény-karakterisztikát emlegetnek.

A CX-7 mellett más Mazda újdonságokkal is találkozhatnak a Párizsi Autószalon látogatói. Bár egyelőre úgy néz ki, világpremiert ezúttal nem tartanak, Európában itt láthatjuk elsőként a B2500-ast felváltó BT-50 pick-upot, és a tavaly ősszel, Tokióban leleplezett Senku tanulmányt is.