Fiat Panda 100 lóerővel

2006.09.12. 13:12

Párizsban állítják ki először a régen várt Panda 100HP típust. A kisautó legerősebb változatába ugyanaz az 1,4 literes, 16 szelepes motor kerül, amellyel a Grande Puntóban és a Stilóban is találkozhattunk már, bár ezúttal 5 lóerővel többet csiholtak ki belőle az olasz mérnökök.

A Fiat egyelőre meglehetősen szűkszavú a típussal kapcsolatban - egyetlen képet, és a típus nevét említik csupán - de annyit sikerült megtudnunk, hogy az autó 9,5 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, a maximális sebessége 185 km/h, de kíméletes stílusban vezetve akár 6,5 liter benzinnel is beérheti 100 kilométeren. A kiskocsi tehát 100 lóerővel sem lesz gyorsabb, mint egy átlagos kompakt családi autó, de sportos hangolású futóművével, 15 hüvelykes felnijeivel és első-hátsó tárcsafékeivel mégis igazi élményautó válhat belőle.

A Panda 100 HP ráadásul külsőre is kilóg gyengébb testvérei közül átdolgozott lökhárítója, és sötétszürke sárvédő-szélesítései révén. A Fiat egyelőre csak előzetesként emlegeti a sportos kisautó Párizsban kiállítandó példányát, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a szériagyártás csak a jövő év elején kezdődik.