Tolóajtós kisautó a Mitsubishitől

2006.09.13. 14:21

Az apró eK Wagon igazi zsugorított egyterű praktikusan variálható belsővel és egyszerű, dobozszerű formatervvel. Nem is foglalkoznánk vele sokat, hiszen japán belpiaci modellként aligha láthatjuk viszont a hazai kereskedésekben, de az egyik megoldása kiemeli a többi hasonló típus közül.


Galéria - kattintson a képre

A stílusában és méreteiben leginkább a Suzuki WagonR+ típusra emlékeztető eK Wagon ugyanis motoros mozgatású tolóajtót kapott, ami ebben a kategóriában még igazi különlegességnek számít. Az 530 mm széles és 1005 mm magas nyílás ugyan nem túl nagy, de a gyártó szerint így is elég ahhoz, hogy egy felnőtt kényelmesen beszállhasson rajta keresztül a hátsó üléssorba. Az eK Wagon amúgy minden szempontból tipikus japán miniautó. Háromhengeres, 660 köbcentis motorja van, turbófeltöltővel, vagy anélkül; kapható két- és négykerék-hajtással, továbbá ötsebességes kézi kapcsolású, vagy három, illetve négysebességes automata váltóval is. A tolóajtós kivitel mellett ráadásul létezik egy másik, hagyományos ajtókkal felszerelt, de valamivel agresszívabb stílusú változata is, eK Sport néven.

Mellesleg ez az a típus, amelyet a megfelelő feliratokkal a Nissan számára is gyártanak majd a két japán gyártó megállapodása értelmében.