Hyundai Arnejs: az első fotók

2006.09.13. 14:38

Kiszivárogtak az Európában tervezett koreai tanulmányautó képei, így már az alig két hét múlva esedékes bemutató előtt megcsodálhatjuk az autó arányos, de emellett kellőképp merész vonásait.


Galéria - kattintson a képre

Az Arnejs – a helyes kiejtés állítólag árnez – nagyon hasonlít a Kia cee'd egykori tanulmányautó-változatára. Az ablakok vonala, az sárvédőívek kialakítása és a mandulavágású fényszórók szinte egy az egyben ugyanolyanok, bár a Hyundai prototípusát a hűtőmaszkja, és az oldalt végigfutó íves borda valahogy még karakteresebb, és sportosabb jelenséggé teszi. A cee'd szériaváltozata sajnos nagy csalódás volt. A bátor formai megoldásokból szinte semmit nem hagytak, így az új szlovák Kia gyárban egy meglehetősen unalmas külsejű típus készül. Ugyanakkor az Arnejs esetében még remélhetjük, hogy a koncepcióautóhoz hasonlóan a jövő tavasszal bemutatkozó szériaváltozat is érdekesebb lesz, mint egy VW Golf, vagy egy Ford Focus.

Sajnos a részletekről egyelőre keveset tudunk, egyedül az tűnik biztosnak, hogy a Hyundai újdonságának nem csak ötajtós változata lesz. Állítólag az alapmodellel együtt jelenik meg a kombi, később pedig egy egyterű, és egy kupé-kabrió is készül a típusból. Emellett egy sportváltozat is bemutatkozhat egy-két év múlva, minimum kétliteres, és 200 lóerős motorral.