Alfa Brera kompresszoros V6-ossal

2006.09.15. 15:06

Sajnos nem a gyári mérnököknek jutott eszébe tovább növelni a Brera teljesítményét: a J5 3.2 C jelzésű sportkocsi a legismertebb angol Alfa Romeo specialista, az Autodelta munkája.


Galéria - kattintson a képre

Az angolok egy Rotrex C30-94 jelzésű mechanikus feltöltőt illesztettek a Brera 3,2 literes, közvetlen befecskendezéses V6-os motorjára, így az 348 lóerős lett, a maximális forgatónyomatéka pedig 430 Nm-re nőtt. Az eredmény nem is maradt el: a négykerék-megajtású kupé akár 5,3 másodperc alatt is elérheti a 100 km/h-t, a csúcssebessége pedig 260 km/h-ra növekedett.

Bár a J5 3.2 C-n alig látszik, hogy nem egyszerű szériamodell – egyedül az óriási felnik, a szinte észrevétlenül átalakított első lökhárító és a négy hatalmas kipufogóvég árulkodik az átalakításokról – a brit tuningcég mérnökei a motor teljesítményéhez igazodva új rugókkal, lengéscsillapítókkal, és fékrendszerrel szerelték fel a Brerát. Így a leendő vásárlóknak nem kell attól félniük, hogy a kompresszoros motor miatt az autójuk irányíthatatlanná válhat.