Jön a BMW M10 szuperkupé?

2006.09.18. 09:57

Már sokat hallhattunk a bajorok új sportkocsijáról, amely felvehetné a versenyt a Porsche 911 Turbóval, vagy a Ferrari F430-assal, de a legújabb hírek, ha csak egy kicsivel is, de többek egyszerű hírlapi kacsánál.

A vázlat, és az a kevés információ, ami nyilvánosságra került, egy olasz tuningcég, a Racing Dynamics amerikai honlapján jelent meg. A mellékelt szöveg szerint a képen látható narancssárga sportkocsi a Racing Dynamics RS55 Coupé, amely a 2009-ben bemutatkozó BMW M10-es alapjaira épül. A Racing Dynamics tuningja után az autó állítólag 655 lóerős lesz, és elérheti a 345 km/h-s sebességet. Az persze elég valószínűtlen, ha nem is lehetetlen, hogy a tuningcégnek ilyen titkos információkat adna ki a BMW, így inkább csak egy ügyes reklámfogásról lehet szó.

A feltételezés azonban, hogy a német gyártó is egy villámgyors sportkocsin dolgozik, egész logikusan hangzik. Végső soron az Audi néhány héten belül bemutatja a középmotoros R8-ast, és ha minden igaz, a Lexus, a Honda és a McLaren-Mercedes páros is egy-egy hasonló kaliberű sportautó elkészítésén fáradozik.