Új Ford Mondeo Párizsban

2006.09.22. 11:48

Egyelőre csak tanulmányautóként láthatjuk a legnagyobb európai Ford modell utódját, de úgy tudjuk, a fotókon látható autó szinte azonos a jövő tavasszal bemutatkozó végleges modellel.


Galéria - kattintson a képre

Az autó formái nem teljesen újak, nagyon hasonló idomokkal találkozhattunk a tavaly bemutatott Iosis tanulmányon is. Ez az S-Max után a második típus, amely az új, hivatalosan Kinetic Design névre hallgató tervezési irányt követi. Egész lendületes, és semmi köze az első sorozatú Focus formavilágához, amit annak idején New Edge Design néven dobtak be a köztudatba. Az új Mondeo előzetese kombi karosszériát kapott, ami nem is csoda, hiszen a jelenlegi típusból is a puttonyos kivitel a legnépszerűbb. Látszik is, hogy a tervezők igyekeztek minél szebb kombit csinálni. A harmadik oldalablak-pár és az autó hátulja szervesen illeszkedik a formaterv többi részéhez, egy pillanatig sincs az az érzésünk, hogy az autó utólagos barkácsolás eredménye. A szériamodellből persze készül majd négyajtós, lépcsős hátú változat is, alighanem az Iosishoz hasonló formában.


Galéria - kattintson a képre

A műszaki megoldásokról egyelőre keveset tudunk, bár korábbi hírek szerint itt is a Focus II-ben, a Galaxyban és az S-Maxban alkalmazott modulokat használták fel. Várhatóan a motorválaszték is a jól ismert négy- és öthengeres benzines és dízelmotorokból tevődik össze, bár elképzelhető, hogy a Mondeo is megkaphatja a Jaguar, a Land Rover, a Peugeot és a Citroën által is használt 2,7 literes V6-os turbódízel motort. A biztos információkra persze még várnunk kell. A Ford hivatalosan még a tanulmányt sem mutatta be – bár erre alighanem napokon belül sor kerül –, és számos részlet nyilván még ekkor sem derülhet ki, hiszen a szériagyártmány jövő évi bemutatójára is hagyni kell valami meglepetést.